Mainos

Lappi menettämässä turisteja huonojen lentoyhteyksien takia

Kaukoidässä ja Keski-Euroopassa mietitään vaihtoehtoja Suomen Lapille matkailukohteena, koska Finnair heikentää talvikauden vuorojaan.

Finnair vähentää lentoja ja muuttaa aikatauluja talvikaudella Ivalon, Kittilän ja Kuusamon kentillä. Huonot jatkoyhteydet, yömyöhäiset lennot ja ylimääräiset yöpymiset eivät Suomen Lapista kiinnostuneita viehätä.

Ensimmäiset matkojen peruutukset ovat jo tulleet. Esimerkiksi japanilaisten pelätään suuntaavan Suomen sijaan Ruotsiin, Norjaan, Islantiin tai Kanadaan.

– Valitettavasti viimeksi juuri tänään tuli palautetta Japanista. Matkanjärjestäjät kokevat vaikeina yhteydet Lappiin, sanoo Pohjois-Lapin Matkailu Oy:n puheenjohtaja Janne Seurujärvi.

Aasiasta tulijat ovat Lapin matkailun kasvun tukijalka. Tämän vuoden alkupuoliskolla esimerkiksi japanilaisten yöpymiset Lapissa kasvoivat yli 70 prosenttia.

– Kasvu tulee ennen kaikkea ulkomaalaisista matkailijoista. Ja kun on paljon investoitu ja löytyy paljon kapasiteettia, niin sitä kasvua nyt tarvitaan, painottaa Seurujärvi.

"Finnair elää omaa elämäänsä"

Jussi Eiramo rakentaa parhaillaan kymmeniä revontuli-igluja Saariselän tuntumaan. Alueelle tulevat matkailijat ovat 99-prosenttisesti ulkomailta.

– Kyllähän tämä on käsittämätöntä meidän kannaltamme. Tuntuu siltä, että Finnair elää omaa elämäänsä välittämättä meistä lainkaan, sanoo Eiramo.

Nykyisin 40 prosenttia Lapin matkailijoista tulee ulkomailta. Nyt ulkomailla pohditaan Suomen Lapin vaihtoehtoina etenkin Ruotsia, Norjaa, Islantia ja Kanadaa.

Eiramon mukaan ensimmäiset peruutukset ovat tulleet jo Englannista. Mies ei kuitenkaan aio antaa periksi:

– Minä en ole se viimeinen, joka lähtee Ivalosta lentäen. Taistelemme, että tänne lennetään jatkuvastikin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.