Mainos

Lappeenranta sai Suomen suurimman biovoimalan

Suomen suurin kiinteää puupolttoainetta käyttävä voimala aloitti virallisesti toimintansa tänään Lappeenrannassa. Biovoimala käyttää polttoaineenaan kuorta, oksia, latvuksia, kantoja, pienpuuta ja turvetta.

Kaukaan Voiman voimala on Pohjolan Voiman, Lappeenrannan Energian ja UPM:n yhteishanke. Laitos valmistui etuajassa ja alitti selvästi 244 miljoonan euron budjettinsa.

Voimalaitos korvaa jatkossa suuren osan UPM:n ja Lappeenrannan Energian maakaasulla tuotetusta energiasta. Kaupungin kaukolämpötarpeesta Kaukaan Voima kattaa tulevaisuudessa yli 80 prosenttia. Laitoksen käyttämistä polttoaineista noin puolet on Kaukaan sahan sekä sellu- ja paperitehtaiden käyttämän puuraaka-aineen kuorta.

Voimalan koekäyttö alkoi viime syksynä, jolloin se alkoi myös tuottaa lämpöä UPM:lle ja kaupungille. Voimala sijaitsee UPM:n Kaukaan tehdasalueen tuntumassa.

Voimalan vihkinyt ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) uskoo, että biovoimaloita on tulossa lisää. Hallitus on luvannut erityistukea niille voimaloille, jotka ottavat käyttöön kivihiilen sijasta puun.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.