Mainos

Lappeenranta kieltää työntekijöiden tupakoinnin

Yhä useampi kaupunki on kieltämässä työntekijöiltään tupakoinnin.

Lappeenrannan kaupunki kieltää huomisesta lähtien työntekijöiltään tupakoinnin ja tupakkatuotteiden käytön työaikana työpaikalla.Tähän saakka kieltoja on anettu lähinnä sairaaloihin.

Kuntaliiton mukaan uusi suuntaus on, että myös kaupungit haluavat nyt rajoittaa työntekijöidensä tupakointia.

Lappeenrannan kaupungin palkkalistoilla on noin 3400 työntekijää.

-Tupakoinnin haitat on kiistattomat. Se on päällimmäinen syy ja toinen asia tietysti on myöskin tasapuolisuus: Kun tupakoitsijoita on henkilökunnasta noin 10 %, niin työajan käyttö on varsin erilaista silloin, sanoo tupakointikiellon takana vahvasti ollut Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen.

Tupakoinnin rajoittamisen takana ovat olleet myös luottamusmiehet liittyen henkilöstön teemavuoteen. Edellyttäen, ettei kielto johda ikäviin seurauksiin.

-Ei tässä kaverin kyttäämisjärjestelmää eikä ilmiantojärjestelmää tarkoiteta, vaan sitä, että toivotaan lievällä painostuksella ihmisten siirtyvän terveellisiin elämäntapoihin, sanoo pääluottamusmies Seppo Söderholm.

Söderholm pitää tupakointirajoitusta suosituksena.

-Jos joku sitten välttämättä kokee tarvetta tupakointiin, virkistystauot ovat sitä varten ja silloin sitten leimataan itsensä ulos ja tupakoidaan muulloin kuin työaikana ja muualla kuin työpaikalla, Söderholm jatkaa

Tupakoinnin lopettamista tuetaan 3 kuukauden ilmaisella nikotiinikorvaushoidolla. Siitä on saatu hyviä kokemuksia mm. Pohjois-Karjalan savuttomassa keskussairaalassa. Siellä vuoden seurannan jälkeen lähes 40 % tumppasi viimeisen tupakan korvaushoidon tukemana.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 31.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.