Mainos

Lappeenrannan ulosajossa kuoli nuori nainen

Poliisi epäilee, että rattijuopumuksen on aiheuttanut jokin muu päihde kuin alkoholi.

Lappeenrannassa poliisipartiota eilen paenneen auton ulosajossa kuoli lappeenrantalainen 19-vuotias nainen. Auton kuljettaja sekä kaksi muuta matkustajaa loukkaantuivat.

Poliisi epäilee lappeenrantalaista 36-vuotiasta miestä muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä törkeästä rattijuopumuksesta. Tutkinnanjohtajan rikoskomisario Antti Vilkon mukaan poliisilla on syytä epäillä, että rattijuopumuksen on aiheuttanut muu päihde kuin alkoholi.

Onnettomuus sattui Kuormaajankadulla noin kello 18 perjantai-iltana.

Tapahtumasarja sai alkunsa, kun poliisipartio havaitsi henkilöauton kääntyvän kovaa vauhtia pyörätieltä Hovinkadulle lähellä Hovinpellon kaupunginosaa. Poliisipartion ohittaessaan auton vauhti kiihtyi entisestään. Poliisi lähti seuraamaan autoa, jolloin se pakeni kovalla vauhdilla Hovinkadulta Karjalantien yli Hartikkalankadulle sekä siitä edelleen Pajarilankadun kautta Kuormaajankadulle, jossa se suistui keula edellä koivuun.

Autossa matkustajana ollut nainen kuoli heti. Kuljettaja sekä 18- ja 19-vuotiaat lappeenrantalaiset miehet kuljetettiin hoitoon Etelä-Karjalan keskussairaalaan. Poliisin tietojen mukaan miesten vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Ennen tieltä suistumistaan pakeneva auto aiheutti huomattavaa vaaraa muulle liikenteelle. Vilkko kertoo, että auton kovan vauhdin ja kuljettajan jatkuvasti ottamien vaarallisten riskien takia poliisipartio ei päässyt missään vaiheessa edes yrittämään pakoauton lähestymistä ja pysäyttämistä.

Vilkon mukaan onni onnettomuudessa oli, että kukaan ulkopuolinen ei loukkaantunut takaa-ajotilanteessa. Tapahtuma-aikaan kaduilla oli varsin vilkas liikenne.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.