Mainos

Lappeenrannan kaupunginorkesteri musisoi kännyköin

Lappeenrannan kaupunginorkesterin syksy alkaa peruskoululaisille suunnatuilla kännykkäkonserteilla.

Konserttimestari Tero Latvalan ideoimissa konserteissa kuullaan klassisesta musiikista kännyköihin loikanneita melodioita ensin piipaten, sitten varsinaisina orkesteriversioina. Lappeenrannan primakseksi siirtynyt Latvala työskenteli aiemmin ensimmäisenä konserttimestarina Tapiola Sinfoniettassa, jossa lapset ovat aina olleet erityishuomion kohteena.

Konserttisyksyn erikoisuuksia ovat parisuhteeseen keskittyvät pienoisoopperat, tuotettuina Lappeenrannan seurakuntayhtymän ja perheasian neuvottelukeskuksen kanssa. Ohjelmassa on Menottin Puhelin ja Kuusiston Dialogi solisteinaan Riikka Siren ja Markus Schwartz. Syksyn laulusolisteihin kuuluvat myös laulukilpailuvoittajat Ville Rusanen ja Tiina Penttinen sekä ensimmäisestä Mirjam Helin -kilpailusta tuttu Dilber.

Marraskuun kaamosta katkaistaan Quite Night Club -konsertilla, jossa kuullaan Yhdysvalloista Etelä-Karjalaan kotiutuneen jazzmuusikon Larry Pricen sävellyksiä. Konsertin johtaa Riku Niemi ja Pricen ohella solistina esiintyy pianisti Vjatsheslav Novikov.

Kaupunginorkesterin kapellimestari Jan Söderblom johtaa ja toimii viulusolistina Mozart ja Beethoven -konserteissa. Joulukuussa Söderblom vierailee Tukholman Kuninkaallisessa Oopperassa johtamassa Thomas Jennefeldtin oopperan Sport&fritid maailmankantaesityksen.

Intendentti Tuulikki Närhinsalon mukaan orkesteri joutuu osallistumaan kunnallisiin säästötalkoisiin - konsertteja on tänä syksynä vähemmän kuin vuosiin.

Uusi vuosi alkaa toisella Laulava Lappeenranta -tapahtumalla mukana joukko klassisen ja viihdelaulun tähtiä, mm. Soile Isokoski, Jorma Hynninen, Mari Palo, Pave Maijanen ja Anneli Saaristo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.