Lappeenrannan karhu poistui rauhanomaisesti

Lappeenrannassa Kanavansuun asuinalueella liikkunut karhu on poliisin tietojen mukaan poistunut. Radioon ja televisioon jaettu yleinen hätätiedote on siis peruttu.

Ilmoitus asuinalueella liikkuvasta karhusta tuli heti yhdentoista jälkeen, kun paikallinen asukas oli havainnut karhun uimassa kohti Kanavansuun asuinaluetta.

- Ainoa havainto karhusta oli vedessä kanavasuun rannalla. Silminnäkijä havaitsi karhun vedessä noin kolmenkymmenen metrin päässä. Hän ei jäänyt katsomaan nousiko karhu rannalle.

Poliisin mukaan poliisipartiot ja seitsemän metsästäjää sekä kaksi koiraa tutkivat Kanvansuun asuntoalueen ja lisäksi Saimaan ranta-alueen sekä Saimaan kanavan etelä- että pohjoispuolelta.

- Karhusta ei tehty minkäänlaista näköhavaintoa, eikä myöskään nämä koirat ottaneet minkäälaista vainua. Olimme siis vakuuttuneita siitä, että karhu ei ole enää asuntoalueella, kertoo ylikomisario Ilkka Pöyhiä.

Heinäkuun alussa Lappeenrannassa jouduttiin ampumaan karhu ja sen kaksi poikasta. Karhu oli purrut naislenkkeilijää. Karhun löytämiseksi järjestettiin suuretsinnät.

Lue myös:

    Uusimmat