Mainos

Lappeenrannan joukkotappelu alkoi pysäköimisestä

Lappeenrannan eiliseen joukkotappeluun johtaneet tapahtumat alkavat selvitä, kertoo poliisi.

Poliisi on kuulustellut eiliseen Lappeenrannan joukkotappeluun osallistuneita venäläisiä ja osaa todistajista. Poliisi kuulustelee turkkilaisia epäiltynä pahoinpitelystä vielä tämän päivän aikana.

Esitutkinta-aineiston perusteella poliisi uskoo, että turistimatkalla henkilöautolla ollut venäläisseurue oli pysäköimässä autoa Lappeenrannan ydinkeskustassa Sammonkadulla. Seurueeseen kuului 35-v ja 40-v miehet sekä kaksi 27-vuotiasta naista. Pysäköintilanteessa omalla autolla liikenteessä ollut 33 -vuotias turkkilaismies suivaantui toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Tilanteen kärjistyessä paikalle tuli 38-vuotias turkkilainen mies. Poliisin mukaan venäläisiä miehiä pahoinpideltiin noin metrin pituisella astalolla. Pahoinpitelyn yhteydessä toinen venäläinen menetti tajuntansa.

Tappelun aikana toinen venäläismies sai turkkilaisten käyttämän astalon hetkeksi haltuunsa ja löi sillä turkkilaisia. Turkkilaiset yrittivät poistua paikalta henkilöautolla. Tällöin toinen venäläisistä yritti estää miesten poistumisen ja joutui auton töytäisemäksi. Hänelle ei tullut vammoja.

Toinen turkkilaismies otettiin kiinni paikan päältä ja toinen eilen iltapäivällä.

Poliisin mukaan on todennäköistä, että osapuolet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. He eivät olleet päihtyneitä. Poliisi uskoo, ettei heillä ollut "yhteistä kieltä".

Tapahtumien kulku ja motiivi tarkentuvat esitutkinnan kuluessa.

Venäläisseurue on kuulustelujen jälkeen laskettu vapaaksi. Turkkilaiset ovat kiinniotettuina ja pidättämistä harkitaan esitutkinnan edetessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.