Lapissa vakinaistetaan kymmeniä määräaikaisia sairaanhoitajia

Nyt vakinaistettavat sairaanhoitajat sijoitetaan uuteen sijaisosastoon. Sijaisosasto auttaa tilannetta vain vähän, sillä henkilöstövahvuus on jo nyt liian alhainen todelliseen tarpeeseen verrattuna.

Lapin sairaanhoitopiiri vakinaistaa kaikkiaan 70 määräaikaisissa työsuhteissa tai sijaisina ollutta hoitotyöntekijää. Vakinaistaminen aloitetaan heti. Vakinaistaminen aloitetaan niistä, jotka ovat työskennelleet talossa pisimpään.

- Meillä on useita sellaisia työntekijöitä, jotka ovat tehneet töitä määräaikaisissa työsuhteissa jopa useita vuosia. Haluamme tarjota pätkätöiden sijasta vakinaisia työpaikkoja, mutta samalla toistuvien työsopimusten hallinnointi jää pois, sanoo Lapin sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela.

Nyt vakinaistettavat sairaanhoitajat sijoitetaan uuteen sijaisosastoon. Sijaisosaston työntekijät työskentelevät sairaalan eri osastoilla, aina osaston tarpeen mukaan.

Huolena työvoimapula

Lapin sairaanhoitopiirin hallitus päätti määräaikaisten työntekijöiden sekä sijaisten vakinaistamisesta tänään. Samalla hallitus päätti uuden sijaisosaston perustamisesta. Sijaisosaston hoitotyönmalli vaatii vielä lopullisen hyväksynnän sairaanhoitopiirin hallitukselta.

Hoitotyöntekijöiden vakinaistamisen taustalla on huoli tulevasta työntekijäpulasta. Jokelan mukaan työvoimapula näkyy jo nyt vaikeutena saada päteviä hakijoita avoinna oleviin virkoihin ja toimiin.

- Myös lyhytaikaisesta työvoimasta on pulaa, hän sanoo.

Uusi sijaisosasto auttaa tilannetta vain vähän, sillä henkilöstövahvuus on jo nyt liian alhainen todelliseen tarpeeseen verrattuna. Jokelan mukaan sijaisosaston henkilöstömäärä arvioidaan uudelleen, kun toiminta on saatu käyntiin.

- Vaarana on se, että sijaisosaston henkilökunta työllistyy pitkäaikaisiin sijaisuuksiin, eikä lyhyempiin sijaisuuksiin riitä henkilökuntaa, Jokela sanoo.

Lapin sairaanhoitopiirissä hoitotyötä tekee noin seitsemänsataa työntekijää.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat