Mainos

Lapissa joulumatkailijasesonki

Lapissa eletään viikonloppuna joulusesongin vilkkaimpia hetkiä. Lauantaina ja sunnuntaina pohjoisen lentokentille laskeutuu yli 60 tilauslentoa lähinnä Englannista ja Irlannista. Kaikkiaan talvisesongin aikana koneita tulee Lappiin pitkälti yli 300.

Lapin joulumatkailu on parhaimmassa vauhdissaan. Kaikkiaan vieraita ulkomailta odotetaan joulusesongin ja alkutalven aikana yli 150 000. Heistä Rovaniemelle laskeutuu noin 60 000. Tilauslentoja on pitkälti yli 300, joista vajaat pari sataa laskeutuu juuri Rovaniemelle. Toiseksi vilkkain on Kittilän kenttä, jonne odotetaan lähes sataa lomalentoa. Rovaniemen lentoasemalla eilinen olikin yksi kaikkien aikojen vilkkaimmista päivistä, sillä kentälle laskeutui yli 20 tilauslentoa. Ne toivat mukanaan 4 000 jouluvierasta.

Lapin joulumatkailu näyttää kasvavan tasaisesti vuosivuodelta. Pääasiassa Lapin lumoa, lunta ja keskitalven kaamosta tullaan ihailemaan Englannista ja Irlannista. Myös venäläiset ovat aiempaa innostuuneempia kokemaan Lapin lumon.

Concorde tulee laskuun

Concordeja Lapin kentillä ei tänä vuonna nähdä, sillä yliäänikoneet ovat yhä lentokiellossa heinäkuussa sattuneen tuhoisan turman vuoksi. Ennen kieltoa Concordeja nähtiin Lapissa joka vuosi aina vuodesta 1984 lähtien.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.