Mainos

Lapissa hoitajien työtaistelu tyhjentäisi osastot

Lapin keskussairaalassa lähes kaikki sairaanhoitajat ovat sitoutuneet irtisanoutumaan, jos palkkaneuvotteluissa ei löydy ratkaisua.

Hoitajien ammattiliiton Tehyn joukkoirtisanoutumiset tyhjentäisivät Lapin keskussairaalan kriittiset osastot lähes sataprosenttisesti.

Keskussairaalan teho-osaston, leikkaus- ja anestesiaosaston, laboratorion, röntgenin ja päivystyspoliklinikan lähes kaikki sairaanhoitajat ovat sitoutuneet irtisanoutumaan työstään, jos palkkaneuvotteluissa ei löydy ratkaisua.

Joukkoirtisanoutuminen vaarantaisi myös päivystyksen ja kiireellisen hoidon saatavuuden. Tällä hetkellä Lapissa varaudutaan toimintojen uudelleenjärjestämiseen, jos joukkoirtisanoutumiset toteutuvat.

Lapin sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela sanoo, ettei Tehyn keräämä nimilista ole pätevä irtisanoutuminen.

-Kiistaa irtisanoutumisen muodosta ei käydä paikallisesti, vaan asia ratkaistaan valtakunnallisesti Kunnallisen työmarkkinalaitoksen ja Tehyn neuvottelijoiden kesken, Jokela toteaa.

Tehyn Rovaniemen paikalliset toimijat toimittivat joukkoirtisanoutumiseen osallistuvien nimilistat sairaanhoitopiirin johdolle tänään.

Nimilistassa on kaikkiaan 452 tehyläistä sairaanhoitajaa, joiden työ- ja virkasuhteet päättyvät marraskuun 19. päivä. Sairaanhoitajien määrä on noin 60 prosenttia koko Lapin sairaanhoitopiirin sairaanhoitajien määrästä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.