Mainos

Lapintie pettyi keskustavetoiseen ilmastopolitiikkaan

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie on pettynyt hallituksen keskustavetoiseen ilmastopolitiikkaan.

- Hallituksen ilmastopolitiikka jatkaa keskustapuolueen ikiaikaista iltalypsypolitiikkaa. Ilmastonmuutoksen vastainen työ pyörii pientä piiriä, jonka ainoana motiivina on tukien nyhtäminen omille taustajoukoille. Kepu-vetoisen politiikan takia suuret visiot puuttuvat, Lapintie lyttää kannanotossaan.

-Turpeen syöttötariffi, pellettilämpövoimalat ja tekojärvikeskustelut ovat osoituksia kepu-vetoisesta linjasta. Kokoomukselle tämä selvästikin kelpaa, sillä keskustalaisen ilmastonäpertelyn jälkeen on helppo perustella uuden ydinvoimalan tarpeellisuus, Lapintie summaa.

Vihreät ovat hänen mukaansa jääneet hallituksen ilmastokeskusteluissa täysin sivuraiteille.

Lapintie perää maahan Maan Ystävien esittämää ilmastolakia, joka tähtäisi ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen kahteen asteeseen. Laki velvoittaisi tekemään vuosittain suunnitelman, jonka pohjalta päästöjä vähennetään hallitusti ja realistisesti niin, että vastuu vähennyksistä ei siirry hamaan tulevaisuuteen

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.