Mainos

Lapinmatkaaja saa netistä ajoreitin ja -kartan

Lomamatkan suunnittelu Lappiin Internetin kautta helpottuu entisestään. Matkailija voi suunnitella esimerkiksi ajoreittinsä matkakohteeseen ja saada ajo-ohjeet tulostettavassa versiossa. Hän voi myös paikantaa Lapin yritykset ja palvelut kartalta sekä tarkastella muiden palvelujen sijoittumista ajoreittinsä varrella.

Matkasuunnittelu -sivuilla avattiin tänään reitti- ja karttapalvelu osoitteessa www.laplandfinland.com. Palvelun tuottaa www.keltaisetsivut.fi -portaali. Lappisivut on suunnattu suomen-, englannin- ja saksankielisille pohjoisen matkaa suunnitteleville. -Suunnitteilla on sivut myös ranskaksi sekä mahdollisesti venäjäksi, kertoi matkailukoordinaattori Kirsi Mikkola Lapin markkinoinnista. Tarjolla on tietoa mm. matkailualueista, ohjelma-, majoitus- ja ateriapalveluista sekä tapahtumista. Tarkastella voi myös sääoloja sekä teillä että tuntureilla.

Lapin rekisteröidyissä yöpymisissä kasvua

Lapin matkailukesä sujui tilastojen valossa hyvin. -Rekisteröidyt yöpymismäärät kasvoivat kesä-elokuussa edelliskesän vastaavista luvuista 10,3 prosenttia, kertoi toimitusjohtaja Yrjö Pekka Kurki. Lapissa on kaikkiaan noin 150 000 majoituspaikkaa, joista rekisteröityjä on 18 000. Kesä-elokuussa Lapissa kirjattiin yhteensä noin 460 000 rekisteröityä yöpymistä, joista suomalaisten vajaat 418 000. Ulkomaalaisten vastaava määrä oli noin 196 000.

Ulkomaalaisista lisääntyivät määrällisesti eniten saksalaisten yöpymiset (lisäystä 10 000). Erityisen ilahduttavana toimitusjohtaja Kurki pitää hollantilaisten matkailijoiden kasvua (lisäystä 7800). Absoluuttisesti eniten vähenivät sveitsiläisten yöpymismäärät (lähes 2000 vähemmän).

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.