Mainos

Lapinlahden luiden alkuperä yhä mysteeri

Lapinlahdelta Pohjois-Savosta löydettyjen ihmisluiden alkuperä ei selvinnyt KRP:n rikosteknisissä tutkimuksissa. Vainajien kuolinsyytä tai sitä, miten kauan luut ovat olleet maassa, ei pystytty selvittämään.

Luista ei löydetty myöskään merkkejä väkivallasta tai vammoista.

-Mikään ei viittaa siihen, että asia ajoittuisi lähimenneisyyteen. Mitään rikostutkintaa ei ole näillä perusteilla siis alkamassa, kertoo rikoskomisario Veli Pallonen Iisalmen poliisista.

Lapinlahdelta löytyi lokakuun alussa neljän ihmisen luita saneerattavan noin satavuotiaan hirsisaunan viereltä. Luut olivat vain noin puolen metrin syvyydessä.

KRP:n tutkimusten mukaan luujäännökset kuuluvat 20-30-vuotiaalle naiselle, 20-40-vuotiaalle miehelle sekä yhdelle 15-20-vuotiaalle ja toiselle 20-40-vuotiaalle. Kalloissa ja luissa oli vaurioita, jotka johtuvat maatumisesta. Nainen ja nuori ihminen ovat todennäköisesti kärsineet puutostaudeista, kuten anemiasta.

Luiden alkuperästä on esitetty eri näkemyksiä muun muassa lehtien keskustelupalstoilla. Yhden arvion mukaan luut ovat peräisin Suomen sodan ajoilta.

-Keskustelu varmaan jatkuu. Itse kallistun siihen suuntaan, että luut voisivat olla peräisin 1800-luvulta, Pallonen toteaa.

Luut löydettiin valtiovarainministeri Jyrki Kataisen entisen mummolan pihamaalta. Kataisen isä syntyi talossa.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.