Mainos

Lapinjärven siviilipalvelusmiehet lakkoilevat

Lapinjärven siviilipalvelusmiehet ovat tänään lakossa protestoidakseen siviilipalvelusmiesten mielivaltaista kohtelua koulutuskeskuksessa. Päivänmittaiseen työnseisaukseen osallistuivat lähes kaikki keskuksessa palvelustaan suorittavat miehet.

Siviilipalvelusmies Timo Härkösen mukaan lakon avulla yritetään taistella järjetöntä kurinpitoa vastaan. Härkönen sanoo, että siviilipalvelusmiesten kurinpitorangaistuksia on annettu viime aikoina ilman järkeviä perusteita ja rangaistukset ovat olleet suhteettoman ankaria. -Suomesta ei löydy mitään muuta instituutiota, josta joutuisi yhtä helposti vankilaan, Härkönen valittaa.

Hän kertoo esimerkin tapauksesta, jossa kurinpitoa oli määrätty ulkotöihin komennetulle siviilipalvelusmiehelle siitä, että tämä oli käynyt sisällä juomassa kupillisen teetä lumipyryn aikana. Härkösen kertoman mukaan keskus on myös haastanut siviilipalvelusmiehiä oikeuteen mm. viiden myöhästymisen takia tai siksi, että mies on kieltäytynyt siivoamasta toisen miehen oksennusta.

Oikeuteen haastettuja miehiä syytetään siviilipalvelusrikoksesta, josta rangaistus on ehdotonta vankeutta puolet jäljellä olevasta palvelusajasta.

Keskus: Kurinpito lainmukaista

Lapinjärven siviilipalveluskeskuksen johtaja Eero Soini ei niele purematta siviilipalvelusmiesten väitteitä. Hänen mukaansa kurinpito perustuu täysin olemassa olevaan lakiin. -Siviilipalvelusmiesten joukossa on pieni vähemmistö joiden mielestä mitkään ohjeet ja määräykset eivät koske heitä. Sen takia viime aikoina on jouduttu pitämän muutamia kurinpitoja ja ilmeisesti jotkut ovat ottaneet tästä nokkiinsa, Soini epäilee.

Soini sanoo, että kurinpitoa on annettu jo ihan turvallisuussyistä mm. tupakanpoltosta majoitustiloissa. -Olemme rankaisseet myös siitä, että ei ole osallistuttu siihen työhön, joka siviilipalvelusmiehille kuuluu, hän selvittää. Soini näkee, että työnseisaus on Aseistakieltäytyjäliiton keino tehdä numeroa toiminnastaan. -Aseistakieltäytyjäliittohan on kritisoinut, että kurinpitojärjestelmä ei ole sellainen, mikä kelpaisi heille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.