Mainos

Lapin yrittäjät käyvät kuumana AKT:lle

Pohjois-Suomen matkailuyrittäjillä alkaa tulla mitta täyteen kuljetusalaa uhkaavan lakon takia. Jo pelkkä AKT:n lakonuhka on vähentänyt kysyntää, kun ihmiset peruvat Lapin-lomiaan tai suuntaavat Ruotsiin.

- En ymmärrä tätä tilannetta. Tässä voidaan pahimmillaan ryssiä meidän koko vuoden tuloksemme, sanoo Pyhätunturin ja Rukakeskuksen perheyhtiötä vetävä Kari Jussi Aho.

Lapin matkailuala tekee valtaosan koko vuoden tuloksestaan muutaman viikon sesongin aikana, joka alkaa hiihtolomista ja kestää pääsiäiseen.

Viime vuosi oli matkailuyrityksille synkkä, sillä ulkomaisten turistien hotelliyöpymiset vähenivät 12 prosenttia. Erityisen pahoissa vaikeuksissa ovat olleet ravintolat sekä ohjelmapalvelut.

Alan etujärjestö Matkailu- ja Ravintolapalvelut pelkää, että lakko ajaa pahimmillaan matkailuyrityksiä konkurssiin. Matkailuala työllistää Pohjois-Suomessa suoraan noin 10 000 ihmistä.

Kuljetusalan neuvottelut jatkuvat sunnuntaina. Jos ratkaisua ei synny, lakko alkaa ensi tiistaina ja suuri osa linja-autoliikenteestä pysähtyisi. Myös lentokoneiden tankkaus voisi vaikeutua ja häiritä lentoliikennettä.

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 26.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.