Mainos

Lapin venäläisprostituution taustalla on talousahdinko

Talousahdinko on saanut sadat venäläisnaiset hakemaan apua ongelmiinsa prostituutiosta Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosista Neuvostoliiton hajottua .

Seksiä myyvät naiset ovat usein tavallisia ihmisiä, jotka kulkevat vapaaehtoisesti pohjoisen rajojen yli hankkimassa elantoa koko perheelle ja suvulle.

Venäläisnaisten kokemuksia rajat ylittävästä prostituutiosta on tutkinut Pia Skaffari, jonka väitöstutkimus tarkastetaan Lapin yliopistossa huomenna.

Naiset sai liikkeelle Neuvostoliiton romahtamisen myötä syntynyt valtava köyhyys.

Nykyisin rajan takaa prostoituja tulee 50.stä sataan vuodessa, mutta 1990-luvun puolivälissä Lapissa kävi arviolta viitisensataa naista, useat monia kertoja vuodessa.

- Ei se ollut sillä tavalla johdettua toimintaa ja hyvin organisoitunutta, enemmänkin sellaista summittaista, koska valtavilla linja-autoilla lähdettiin joukoittain.

Tieto naapurimaan seksiansioista leviää korvasta korvaan ja saa naiset liikkeelle.

- Kyse on ihan tavallisista naisista niin kuin siellä on naimattomia, perheellisiä, isoäitejä, kaikenlaisia tavallisia naisia ja siitä huolimatta heidän on tietyissä tilanteissa valittava prostituutio.

Kolmen neljän päivän seksikeikka saattaa tuottaa parituhatta euroa tai enemmänkin ja tuo arkielämään taloudellista turvallisuutta.

- Se tulee vahvasti esiin naisten kertomuksissa, että prostituution taustalla on nimenomaan taloudellinen turvallisuus, jolla mahdollistetaan arjen elämä, läheisten elämä. Ja sehän tarkoittaa sitä, että naiset kustantavat toiminnalla vanhempiensa elämää osittain heikon sosiaaliturvan vuoksi ja joissakin tapauksissa myös jopa lähisukulaistenkin elämää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.