Mainos

Lapin ohjelmapalvelujen turvallisuus erityisvalvonnassa

Viimeksi tänään tapahtui kaksi moottorikelkkaturmaa, kun brittituristit ajoivat kelkkasafareilla päin puuta.

Lapin matkailu- ja ohjelmapalveluiden turvallisuus on kuluttajaviraston erityissyynissä koko joulusesongin ajan. Kuluttajavirasto valvoo palveluiden turvallisuutta yhdessä Pohjois-Lapin kuntien ja pelastusviranomaisten kanssa.

Kuluttajaviraston mukaan Lapin alueella toimivien palveluntarjoajien haasteena ovat kiire ja tiukat aikataulut. Lisäksi ulkomaalaiset turistit vaativat erityishuomiota, koska heistä suurin osa on lapsia ja vanhuksia. Lisäksi kielimuuri asettaa tilanteelle omat haasteensa.

Kuluttajavirasto huomauttaa, että palveluiden turvallisuuteen on kiinnitettävä huomiota jo ennalta. Lisäksi yritysten on omatoimisesti varauduttava hoitamaan erilaisia pelastustoimia, koska onnettomuushetkellä avun saaminen paikalle voi välimatkojen vuoksi kestää pitkään.

Tuoteturvallisuuslainsäädännön mukaan palvelun turvallisuus on tarjoajan vastuulla. Palvelun tuottajan on varmistuttava siitä, että lakiin kirjoitetut vaatimukset toteutuvat myös varsinaisessa toiminnassa.

Vuosina 2006-2007 Lapissa vieraili ulkomaalaisia turisteja lähes 600 koneellista. Tänä vuonna charter-lentojen odotetaan lisääntyvän.

Englantilaisturistit kelkkailivat päin puuta Lapissa

Kelkkasafarilla ollut englantilaisnainen mursi ranteensa ja yhden hampaansa moottorikelkkaonnettomuudessa Kutunivassa Muoniossa. Puolenpäivän maissa kelkkailemassa ollut nainen menetti kelkkansa hallinnan, minkä vuoksi hän törmäsi koivuun. Ranne- ja hammasmurtuman lisäksi kelkan keulaosa vaurioitui.

Hieman aiemmin ohjatulla kelkkasafarilla ollut englantilaismies törmäsi moottorikelkallaan puuhun Harrinivan ja Olostunturin välissä menevällä kelkkareitillä.

Mies ei loukkaantunut kelkkaonnettomuudessa vaan pystyi jatkamaan matkaansa muiden safarilaisten mukana. Poliisin mukaan kummassakin tapauksessa kelkkailijat olivat selvin päin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.