Mainos

Lapin matkailuyrittäjät ajavat viisumihelpotuksia Venäjälle

Lapin matkailuyrittäjät puuhaavat viisumihelpotuksia Venäjälle. Itä-Lapin matkanjärjestäjien mukaan kiinnostusta rajan ylittäviin retkiin on erityisesti ulkomaalaismatkailijoiden keskuudessa. Myös Venäjän matkailuyrittäjät haluaisivat tuoda matkailijoitaan helpommin Suomeen.

Itä-Lapista on järjestetty jonkin verran retkiä naapurin puolelle. Rajan ylittäminen vaatii kuitenkin niin paljon työtä, että osa yrittäjistä on luopunut matkoista. Isäntä Kyösti Virkkula Sallatunturin tuvista:

- Rajamuodollisuudet menivät liian vaikeiksi. Melkein joka ryhmän kanssa piti alottaa paperisota puhtaalta pöydältä, sanoo Virkkula.

Nyt rajan tuntumassa haaveillaankin alueellisista viisumihelpotuksista, samankaltaisista, joita käytetään Viipurin- ja Pietarin-risteilyjen kohdalla.

Myös Venäjän puolella, muun muassa Kirovskin hiihtokeskuksessa, otettaisiin viisumivapaus avosylin vastaan. Toimitusjohtaja Vadim Puzanov:

- Täältä on Suomeen vain muutaman tunnin ajomatka. Me voisimme viedä vieraamme Suomen puolelle paljon helpommin.

Sekä Venäjällä että Suomessa myös pikaviisumien saaminen suoraan matkailupaikkakunnilta nähdään yhtenä ratkaisuna rajan ylittävän matkailun vauhdittamiseksi.

(MTV3)

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 18.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.