Mainos

Lapin lumo lämmitti tuoreen EU-ulkoministerin

Kovan paineen ja juonittelun keskellä elävä EU:n uusi ulkoministeri Catherine Ashton lämpeni vapautuneeseen hymyyn Saariselällä kevätauringon paisteessa. Ashtonia on kritisoitu kovasti hänen kolme kuukautta kestäneen uransa aikana EU:n ulkoministerinä.

Suomen ulkoministeri Alexander Stubb on kutsunut Saariselälle joukon EU:n ulkoministereitä keskustelemaan asioista ja osoittamaan tukea Ashtonille.

Stubbin mukaan Ashtonia on arvosteltu turhaan ja liikaa. Stubb muistutti, että jos Ashton esimerkiksi osallistuisi kaikkiin niihin tilaisuuksiin joihin hänen toivotaan osallistuvan, häneltä menisi siihen yli 500 päivää vuodessa.

- Ashtonilla on yksi maailman vaikeimmista työtehtävistä. Hän johtaa "jalkapallojoukkuetta", jolla on kaksi hyvin hankalaa ja eri tavalla ajattelevaa omistajaa; EU:n komissio ja jäsenmaat. Ja lisäksi odotukset ovat hyvin korkealla. Haluan, että meillä on EU:n ulkopolitiikkaa, Siksi tuen Catherinea, Stubb totesi.

Lobbausta Lapin hangilla

EU:ssa käy kova kisa tulevan ulkosuhdehallinnon paikoista. Niistä taistelevat EU:n jäsenmaiden edustajien lisäksi myös EU:n komissiossa ja neuvoston sihteerissä työskentelevät virkamiehet. Suomi toivoo saavansa kaksi suurlähettilään paikkaa sekä 15 - 30 muuta tehtävää.

- Tämän typpiset tilaisuudet eivät varmaan mahdollisuuksia heikennä, Stubb sanoo.

Stubbin mukaan Saariselällä on myös hyvä mahdollisuus keskustella Ahstonin kanssa kahdestaan muutamista nimistä.Ashton puolestaan vakuutti, että paikat jaetaan tasapuolisesti ainakin pitkässä juoksussa huomioiden myös Suomi ja muut pienemmät maat.

- Haluan tehdä erittäin selväksi, että epäonnistumme pahoin, jos ulkosuhdehallinto ei edusta koko Euroopaa, Ashton totesi.

Ulkosuhdehallinnon lisäksi Stubb yrittää vakuutella Ashtonia ja kollegoitaan myös siitä, että Rovaniemi olisi hyvä paikka EU:n informaatiokeskuksen sijoittamiselle.

Lue myös:

Katso Anne Sjöholmin juttu Saariselältä (Seitsemän uutiset 13.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.