Mainos

Lapin lennosto Venäjän sapelin kalistelusta: Tehostettu päivystys jatkuu

Venäjän Murmanskin alueella järjestämät suuret sotaharjoitukset eivät muuta merkittävästi Lapin lennoston toimintaa.

Lapin lennostolla on tällä viikolla Kanki 15 -harjoitus, joka tuo Hornetit ja Hawkit kevättaivaalle. Harjoituksen ajoittuminen samaan aikaan kuin Venäjän sotaharjoitus on kuitenkin sattuma.

Kanki 15 -harjoitus 16.–20. maaliskuuta

Ilmatilassa operoi runsaat 20 Hornet-monitoimihävittäjää Rissalan sekä Rovaniemen tukikohdista ja kuusi Hawk-suihkuharjoituskonetta Rissalan tukikohdasta.

Koneet lentävät päivittäin kello 10.00–21.00 välisenä aikana. Lentotoiminta päättyy perjantaina 20. maaliskuuta kello 18.00 mennessä. Harjoitusalueella toimii koneita myös Pirkkalan tukikohdasta.

Harjoituksen painopiste on hävittäjätorjunnassa sekä johtokeskustoiminnassa.

Koneet käyttävät harjoitukseen liittyen ympäristölle vaarattomia omasuojaheitteitä, jotka saattavat näkyä kirkkaina valoilmiöinä taivaalla. Harjoituksessa lennetään myös normaalia suuremmilla lentonopeuksilla ja matalalla, mistä voi aiheutua meluhaittaa ympäristölle.

Meluvaikutusta pyritään vähentämään suuntaamalla toimintaa harvaan asutuille alueille.

Lähde: Puolustusvoimat

– Kanki 15 ei liity Venäjän sotaharjoituksiin. Se on joka toinen vuosi järjestettävä ilmavoimien harjoitus. Sillä on pitkä historia. Jatkumoa on 2000-luvun alusta saakka, Lapin lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Juha Salminen kertoo MTV Uutisille.

Vaikka Venäjän sotaharjoitus ei vaikuta Kanki-harjoitukseen, näkyy sen sapelin kalistelu muuten Lapin lennoston toiminnassa.

– Normaalia päivystyslentotoimintaa on tehostettu jo noin vuoden ajan. Silloinhan tämä Ukrainan tilanne kiristyi. Ja toukokussa oli ensimmäiset alueloukkaukset, Salminen selittää toimintaa.

Salmisen mukaan Lapin lennosto seuraa aktiivisesti tilannetta lähialueillamme.

– Omaa valmiutta säädellään sitten sen mukaan.

Sitä, tuliko Venäjän eilen julkistama tieto Murmanskin alueen sotaharjoituksista lennostolle yllätyksenä, Salminen ei katso voivansa kommentoida.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.