Mainos

Lapin kauppakamari: lentolakko haittaisi matkailua

Lapin kauppakamari on huolissaan lennonjohtajien mahdollisen lakon vaikutuksista pohjoisen elinkeinoelämälle. Se vetoaa lennonjohtajiin, jotta lakko saataisiin estetyksi vielä ennen maanantaita. Lisäksi kauppakamari aikoo viikon alkupuolella neuvotella lakon välttämiskeinoista mm. liikenneministeriön ja Ilmailulaitoksen kanssa.

Lapin kauppakamarin mielestä mahdollinen lakko haittaisi erityisesti matkailua. Finnair on ilmoittanut lentävänsä vain kuusi päivittäistä vuoroa Helsingin ja Rovaniemen välillä, mutta muille Lapin lentokentille ei lakon aikana lennettäisi lainkaan.

-Lapin elinkeinoelämän ja etenkin matkailun kehittyminen edellyttää toimivia liikenneyhteyksiä, joista lentoliikenne on tärkein, kauppakamari huomauttaa lauantaina julkaisemassaan kannanotossa.
Kittilän, Ivalon ja Kuusamon lentojen peruuntuminen tuottaisi kauppakamarin mukaan ongelmia niiden läheisyydessä olevien matkailukeskusten yrityksille. Kemi-Tornion-lentojen peruuntuminen taas vaikeuttaisi alueen vientiteollisuuden yhteyksiä Etelä-Suomeen sekä ulkomaille.

Kauppakamari huomauttaa, että mahdollinen lakko toisi peruutuksia hotelleihin. Samalla matkailukeskukset joutuisivat tilausten peruuntuessa supistamaan toimintaansa. Jos lakko pitkittyisi, se voisi johtaa myös lomautuksiin.
-Lapin matkailuelinkeino on voimakkaassa nousuvaiheessa, ja pitkä lakko voisi aiheuttaa ongelmia myönteiselle kehitykselle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.