Mainos

Lapin Kansan päätoimittaja jää pois töistä

Lapin Kansan päätoimittaja Heikki Tuomi-Nikula on jäämässä virkavapaalle tehtävästään. Tuomi-Nikulaa on viime päivinä arvosteltu ankarasti kommentistaan, jonka mukaan julkisesti naisen kanssa parisuhteessa elävän naisen olisi vaikea työskennellä Lapin Kansan päätoimittajana.

- Haluan antaa pölyn laskeutua. Tunteet ovat nyt niin pinnalla, että minun täytyy rauhoittaa tilanne. Käyn huomenna siivoamassa työpöytäni ja jään sitten pois töistä. Lomani loppuu, kun tiedän, milloin virkavapaus alkaa. Ajankohta on vielä auki, Tuomi-Nikula sanoo.

Tuomi-Nikula kertoo, ettei hän aio kuitenkaan erota tehtävästään. Hänen eroaan on vaatinut Lapin Kansan toimitusosasto, jonka mielestä päätoimittajan lesbo- ja homovastaiset lausunnot ovat vahingoittaneet Lapin Kansaa ja saaneet aikaan luottamuspulan henkilöstön ja päätoimittajan välillä.

- Toimitusosaston pitäisi olla sananvapauden suurin kannattaja. Siksi on aika erikoista, että se vaatii eroa mielipiteeni vuoksi.

Tuomi-Nikula kertoi virkavapausaikeistaan tämän päivän kolumnissaan Lapin Kansassa. Hän esittää tekstissä myös anteeksipyyntönsä lukijoille.

- Tein onnettoman virheen siinä, kun sanoin ääneen asian, joka selvästi loukkasi monia ihmisiä. Yleistin vielä niin, että siitä tuli Lapin ääni eikä yksityisen henkilön ääni. Yleistäminen oli virhe, Tuomi-Nikula kirjoittaa.

Tuomi-Nikula on ollut Lapin Kansan päätoimittajana 22 vuotta, ja hän on jäämässä eläkkeelle joulukuussa.

Jupakka Lapin Kansan ympärillä alkoi keskiviikkona, kun lehden päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen erottaminen tuli julkisuuteen.

Korhosen mukaan potkujen syynä oli hänen naispuolisonsa, lehden kustantajan Alma Median mukaan taas luottamuspula. Tämän jälkeen muun muassa Lapin Kansan toimitusosasto on vaatinut sekä Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen että Tuomi-Nikulan eroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.