Mainos

Lapin joululennot alkoivat jälleen

Lapin ensimmäinen joulunajan tilauslento on laskeutunut Rovaniemelle Britanniasta. Avautuneesta sesongista odotetaan poikkeuksellisen vilkasta kaikilla maakunnan lentokentillä. Pääosa tulijoista on edelleen brittejä.

Jouluturistien määrä lisääntyy vuosi vuodelta

Rovaniemen lentoaseman päällikkö Ossi Komppa arvioi, että tilauslentojen tuoma matkustajamäärä kasvaa jopa neljänneksen. Jouluturisteja tullee vähintään 25 000. Koneita Rovaniemellä käy tiiviisti. Niitä saapuu tammikuun alkupuolelle jatkuvalla joulukaudella kaikkiaan yli sata. Vilkkain viikonloppu on 16.-17. joulukuuta, jolloin kentällä käy yli 30 lentokonetta.

Ivalossa kausi avautuu viikon kuluttua ja kasvun odotetaan olevan peräti 50 prosentin luokkaa. Kun viime joulukaudella saapui vajaat 5 000 turistia, päästään nyt lähes 9 000 vieraaseen, Ivalon lentoaseman päällikkö Matti Sorvari laskee. Niin ikään viikon kuluttua kautensa avaavassa Kittilässä turistivirta kasvaa myös reilusti. Kittilässä päästäneen ainakin 16 000 ulkolaiseen joulumatkaajaan, lentoaseman päällikkö Kari Tohmo kertoo.

Britit edelleen innokkaimpia jouluvieraita

Yhä useampi ulkomaalainen haluaa nähdä sen oikean Joulupukin

Pääosa vieraista on edelleen brittejä, mutta mm. irlantilaiset ja kreikkalaiset ovat vahvasti lisäämässä osuuttaan. Myös venäläiset ovat liikkeellä suuremmalla joukolla. Heidän matkansa osuvat valtaosin joulun jälkeiseen aikaan, mikä on osaltaan pidentämässä joulun turistisesonkia. Talven matkailijavirta ulkomailta näyttää muutenkin olevan vahvassa nousussa, sillä lentoja on tulossa varsin vilkkaassa tahdissa pitkälle kevättalveen.

Kauden avausta häiritsee ainoastaan lumen niukkuus. Perjantaina Rovaniemi oli nipin napin valkoinen ja lyhyen pakkasjakson jälkeen lämpötila oli jälleen kivunnut nollaan ja hieman sen ylikin. Sorvarin mukaan Ivalossakaan ei ole saatu tehdyksi kaikkia lumirakenteita, joita perinteisesti on pystytetty lentokentän ja Ivalon välimaastoon.

Concordeja ei tänä vuonna Lapin kentillä nähdä

Näkyvin muutos lienee kuitenkin se, ettei ääntä nopeampia Concorde-koneita nähdä Lapin kentillä Pariisin lähellä tapahtuneen onnettomuuden takia. Concorden panos oli iso, kun Lapin joulunajan tilauslennoille rakennettiin pohjaa 1980-luvun alkupuolella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.