Mainos

Laosissa äänestettiin maalle uutta parlamenttia

Laosin parlamenttivaalien tuloksia odotetaan vasta parin päivän kuluttua.

Aasian köyhimpiin maihin kuuluvassa Laosissa äänestettiin tänään parlamenttivaaleissa. Ehdokkaita 115-paikkaiseen kansalliskokoukseen oli 175, ja vain kaksi heistä ei ole hallitsevan kommunistipuolueen jäseniä.

Vaalit pidettiin vuoden päivät etuajassa, jotta uusi parlamentti voisi pikimmiten nimittää kommunistipuolueen uuden pääsihteerin Choummaly Sayasonen Laosin uudeksi presidentiksi.

Vaalihuoneistot avattiin paikoitellen jo aamuviideltä. Hallitus on ilmoittanut käyttävänsä helikoptereita kerätäkseen äänet nopeasti maan eri kolkista. Siitä huolimatta tuloksia odotetaan vasta parin päivän kuluttua.

Kommunistinen puolue on ainoa sallittu poliittinen ryhmittymä köyhässä maassa, missä suurin osa väestöstä joutuu selviytymään alle dollarilla päivässä. Sunnuntain vaaleissa ehdokkaiden joukossa oli kuitenkin myös tuoreita kasvoja puolueaktiivien joukossa: lähes 40 naista, useita vähemmistöehdokkaita ja liike-elämän edustajia.

Aiemmin sulkeutunut maa alkoi avata rajojaan 1990-luvulla, ja ulkomaista apua alkoi tulla maahan. Vuodesta 1997 lähtien Laos on kuulunut Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestöön Aseaniin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.