Mainos

Länsivallat pommittivat siviilejä Irakissa?

Irakin virallinen uutistoimisto kertoi Yhdysvaltojen ja Britannian sotilaskoneiden pommittaneen siviilejä kristillisen luostarin lähistöllä Pohjois-Irakissa eilen. Uutistoimiston mukaan iskussa kuoli ja loukkaantui useita ihmisiä, jotka olivat leiriytyneet luostarin vierelle katsoakseen keskiviikkoista auringonpimennystä.

Uutistoimiston mukaan Yhdysvaltojen sotilaskoneista ammuttiin yhteensä kolme ohjusta. Yhdysvaltojen sotilaslähteiden mukaan Yhdysvaltojen ja Britannian pommikoneet ovat tulittaneet Irakissa viittä sotilaskohdetta eilen. Sotilaslähteiden mukaan Irakin ilmatorjunta oli tulittanut sitä ennen Yhdysvaltojen koneita eteläisellä lentokieltoalueella. Lähteiden mukaan iskut tehtiin puolustukseksi.

Länsimaat määräsivät Irakin pohjoisosiin lentokiellon suojellakseen alueen kurdiväestöä Persianlahden sodan jälkeen. Myöhemmin lentokielto laajennettiin koskemaan myös Etelä-Irakia. Yhdysvaltain ja Britannian koneet ovat valvoneet lentokiellon noudattamista alueilla. Yhdysvaltojen mukaan eilen pommitetut kohteet sijaitsivat Al Amrahin, An Nasiriyahin, As Samawahin ja Ar Rumaylahin kaupungeissa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.