Mainos

Länsitoimittajat ulos Jugoslaviasta

Jugoslavia on määrännyt kaikki Nato-maista tulevat toimittajat poistumaan maasta. Lisäksi kameroita ja muuta kalustoa on takavarikoitu. Länsimaisia toimittajia on ollut myös pidätettynä, mutta Jugoslavian viranomaiset sanovat jo vapauttaneensa heidät.

Serbia määräsi tänään kaikki Nato-maiden toimittajat poistumaan heti alueeltaan. Karkotusmääräys koskee myös toimittajia maista, joiden aluetta käytettiin ilmaiskuihin. Serbian tiedotusministeriö perusteli karkotusta Serbian maanpuolustuslailla.

-Syynä tähän on se, että heidän selostuksensa Serbian tasavallan alueelta johti Naton joukkojen hyökkäyksiin Serbian perustuslaillisen järjestyksen, alueellisen koskemattomuuden ja itsenäisyyden tuhoamiseksi sekä maailmalle annettuihin vääriin tietoihin maamme nykytilanteesta, ministeriön sanoi tiedotteessaan.

Tiedotteen oli allekirjoittanut tiedotusministeri Aleksandar Vucic, joka kuuluu äärikansallismieliseen Serbian radikaalipuolueeseen. Läntiset toimittajat kiirehtivät ottamaan selvää tiedotteen edellyttämistä käytännön toimista. Karkotusmääräys ei koskenut Montenegroa, Jugoslavian liittovaltion pienempää osatasavaltaa.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.