Mainos

Länsisataman salamatkustaja virui kontissa päiviä

Rajavartiolaitoksen löytämä matkustaja oli perävaunun reitin ja henkilön kunnon perusteella ollut matkassa päiväkausia.

Saksasta Helsinkiin saapuneesta matkustajalaivasta on löytynyt huonokuntoinen salamatkustaja. Rajavartiolaitoksen mukaan hän oli kätkeytynyt rahtina olleeseen perävaunuun.

Viranomaiset arvioivat perävaunun reitin ja salamatkustajan kunnon perusteella, että mies olisi viettänyt perävaunussa päiviä. Vaunu oli tullut Saksaan Etelä-Euroopasta.

-Jo pelkästään laivamatka kestää yli 20 tuntia. Kuivumisesta päätelleen salamatkustaja oli viettänyt perävaunussa pidemmänkin aikaa, sanoo tutkinnanjohtaja kapteeniluutnantti Seppo Häkkinen Rajavartiolaitoksesta.

Rajavartiolaitoksen mukaan mies on mahdollisesti Iranin kansalainen. Hänen hallustaan ei löytynyt henkilöllisyystodistusta. Heikkokuntoinen mies on viety sairaalaan.

Päivän aikana miestä pystyttiin puhuttamaan, ja hän ilmaisi tarvitsevansa apua. Rajavartioviranomaiset ovat tulkinneet avunpyynnön turvapaikkahakemukseksi, jonka tutkinta siirtyy Ulkomaalaisvirastolle.

Salamatkustaja löytyi Tallinkin Superfast-aluksesta, joka kulkee Helsingin ja Rostockin välillä. Kuljetusyhtiötä tai varustamoa ei Rajavartiolaitoksen mukaan epäillä rikoksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.