Mainos

Länsirannikolla jo huomenna lumipyryn riski - katso alueelliset ennusteet

Länsirannikolla voi torstaina ja perjantaina pyryttää lunta. Lumikuuroja voi tulla myös etelärannikolla sekä sisämaassa etenkin suurten järvien läheisyydessä.

Sää kylmenee tänään koko maassa. Illalla idässä ja etelässä liikkuu vielä sadekuuroja, Itä-Lapissa lumisateet jatkuvat iltaan asti. Ajokeli on pohjoisessa edelleen huono lumisateiden jäljiltä.

Yöllä sää kirkastuu ja pakastuu koko maassa. Etelässäkin pakkasta voi olla yöllä viitisen astetta, pohjoisessa noin 15 astetta. Aamulla tienpinnat voivat olla jäässä ja liukkaita.

Torstaina ja perjantaina sakea lumipyry voi sotkea liikennettä länsirannikolla.

– Kun ilma on kylmää, mutta vesistöt lämpimiä, syntyy merten ja suurten järvien ylle herkästi lumikuuroja. Huomenna päivällä kuuroja syntyy ainakin läntisillä merialueilla. Tuuli voi kuljettaa lumikuuroja länsirannikolle, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Uusia lumikuuroja syntyy merellä jatkuvasti, joten lumisade voi olla sakeaa.

– Lunta voi kertyä jopa kymmenisen senttimetriä. Lumikuurot ovat kuitenkin aina paikallisia ilmiöitä, joten niiden tarkkaa paikkaa tai sateen määrää on hyvin vaikea ennustaa, sanoo Miina Manninen.

Sekä torstaina että perjantaina lumisateen todennäköisyys on suurin länsirannikolla. Jo torstai-iltana sakeat lumisateet ovat mahdollisia myös etelärannikolla. Myös sisämaassa suurten järvien rannoilla voi sataa lunta.

Torstaina päivällä vain etelässä päästään plussan puolelle. Maan keskivaiheilla ollaan nollan tuntumassa ja pohjoisessa on pakkasta.

Lumisateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Kelitiedot löytyvät tiesäästä.

(MTV3)

Katso keskiviikosta torstaille ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.