Mainos

Länsirannan saarron lieventämisestä neuvoteltiin

Neuvottelutulokset Länsirannan saarron lieventämisestä jäivät illalla melko vähäisiksi, mutta keskusteluja jatketaan ilmeisesti lähipäivinä.

Israelin ja palestiinalaisten eilisillan neuvottelut Länsirannan tilanteesta ovat jääneet tuloksiltaan melko laihoiksi. Neuvottelut päättyivät kuitenkin illalla "hyvässä hengessä". Ensimmäisen kerran kahteen viikkoon pidetyt huipputason neuvottelut kestivät kolme tuntia, ja niitä jatketaan lähipäivinä, Israelin radio kertoi.

Israelin ulkoministerin ja palestiinalaisten pääneuvottelijan Saeb Erekatin johtamissa neuvotteluissa oli tarkoitus sopia Israelin armeijan saartotoimien lieventämisestä Länsirannalla. Armeija miehittää edelleen seitsemää Länsirannan kaupunkia ja niihin on julistettu ulkonaliikkumiskielto.

Arabiliiton pääsihteeri Amr Moussa tuomitsi eilen jyrkästi Israelin suunnitelmat karkottaa itsemurhapommittajien sukulaisia Länsirannalta Gazaan. Israelin suunnitelmia ovat kritisoineet myös muun muassa Ranska, Yhdysvallat ja YK:n pääsihteeri Kofi Annan. Myös Israelin oikeuskansleri Elyakim Rubinstein ilmoitti perjantaina vastustavansa karkotusaikeita.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.