Mainos

Länsirannan iskun tekijäksi epäillään palestiinalaista äärijärjestöä

Jo kolme palestiinalaista äärijärjestöä on ilmoittautunut israelilaisen siirtokunnan ulkopuolella tehdyn iskun tekijäksi. Iskussa kuoli ainakin seitsemän ihmistä.

Länsirannalla, lähellä Emmanuelin juutalaissiirtokuntaa iltapäivällä tehty isku on varmistumassa palestiinalailaisen äärijärjestön tekemäksi.

Jo kolme palestiinalaista ryhmittymää on ilmoittautunut iskun tekijäksi. Nimetön soittaja kertoi uutistoimisto AFP:lle, että hyökkäyksen takana oli palestiinalainen ääriryhmittymä Al Aksan marttyyrien prikaatit. Kolme palestiinalaista ryhmittymää ilmoitti olevansa iskun takana. Myöhemmin Palestiinan vapautuksen demokraattinen rintama (DFLP) ja Hamas ilmoittautuivat iskun tekijäksi.

Iskussa kuoli ainakin seitsemän ihmistä ja 20 loukkaantui. Loukkaantuneista kymmenen sai vakavia vammoja.

Ambulanssityöntekijöiden mukaan ryhmä palestiinalaismiehiä järjesti väijytyksen aivan siirtokunnan ulkopuolella. Miehet räjäyttivät pommin tien varrella bussin ajaessa ohi ja tulittivat sitten pakenevia ihmisiä automaattiasein. Myös useita ohiajaneita autoja joutui tulituksen kohteeksi.

Viime joulukuussa kymmenen ihmistä sai surmansa samanlaisessa iskussa samaisen siirtokunnan lähistöllä. Siirtokunnassa asuu lähinnä ortodoksijuutalaisia.

Kyseessä on vakavin palestiinalaisryhmien isku sen jälkeen, kun Israel valloitti useita Länsirannan kaupunkeja viime kuussa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.