Mainos

Länsirannalla taas levotonta

Länsirannalla on jälleen puhjennut levottomuuksia. Israelilaisten ja palestiinalaisten välisissä kahakoissa on kuollut ainakin kolme ihmistä.

Surmansa saaneet olivat Israelin sotilaita. Yhdeksän sotilaan kerrotaan loukkaantuneen ja myös palestiinalaisia on haavoittunut kahakoissa. Israelin joukot ottivat yhteen aseistautuneiden miesten kanssa palestiinalaisten asuttamassa kylässä Länsirannan pohjoisosassa varhain aamulla, kertoivat paikalliset tiedotusvälineet. Yhteenotto käytiin Israelin joukkojen ja kiihkoislamilaisen palestiinalaisten sissijärjestön Hamasin välillä.

Israelin-Palestiinan neuvottelukysymyksiä

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat tapasi eilen Egyptin presidentin Hosni Mubarakin Alexandriassa. Neuvottelut keskittyivät palestiinalaisten ja Israelin välisiin rauhanneuvotteluihin ja kysymykseen Jerusalemin tulevasta asemasta. Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n edustaja kertoi eilen, että PLO:n keskusneuvosto kokoontuu 9. syyskuuta käsittelemään itsenäisen Palestiinan valtion julistamista. Kaksipäiväisessä kokouksessa otetaan kantaa siihen, annetaanko itsenäisyysjulistus jo 13. syyskuuta.

Israelin ja palestiinalaisten on ollut määrä saada lopullinen rauhansopimus valmiiksi 13. syyskuuta mennessä. Diplomaattiset ponnistelut Lähi-idän rauhanhankkeen tiimoilla jatkuvat ensi tiistaina, kun Mubarak tapaa Egyptissä pistäytyvän Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja