Mainos

Länsirannalla rajuja mellakoita

Mellakat puhkesivat palestiinalaisten kilpailevien turvallisuusjoukkojen yhteenottojen jälkeen.

Sadat Hamas-järjestöä vastustavat palestiinalaiset mielenosoittajat ovat sytyttäneet tuleen palestiinalaisten hallintorakennuksen Ramallahissa Länsirannalla, kertovat silminnäkijät. Sitä ennen joukko oli hyökännyt Hamasin ministerien ja kansanedustajien toimistotiloihin.

Väkivaltaisuudet puhkesivat sen jälkeen, kun palestiinalaisten kilpailevat turvallisuusjoukot olivat ottaneet yhteen ympäri Gazaa. Yhteenotoissa on kuollut seitsemän ihmistä ja kymmeniä on haavoittunut.

Uudelleen puhjenneet taistelut Hamasille uskollisten turvallisuusjoukkojen ja presidentti Mahmud Abbasin turvallisuusjoukkojen välillä ruokkivat pelkoja sisällissodan syttymisestä palestiinalaisten eri ryhmien välille.

Palestiinalaisten pääministeri on kehottanut lopettamaan yhteenotot

Palestiinalaisten pääministeri ja Hamas-järjestön johtaja Ismail Hania on kehottanut kilpailevia turvallisuusjoukkoja lopettamaan väkivaltaiset yhteenottonsa.

-Vetoan kaikkiin kansalaisiin, jotta he olisivat järkeviä ja luopuisivat erimielisyyksistään, erityisesti aikana, jolloin meitä uhataan miehityksen laajentamisella, Hania sanoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.