Mainos

Länsirannalla itsemurhaisku

Ainakin kolme israelilaista sotilasta kuoli ja parikymmentä sivullista haavoittui, kun itsemurhapommittaja räjäytti itsensä Arielin juutalaissiirtokunnan sisäänmenotien varrella sijaitsevalla huoltoasemalla tänään hieman ennen puoltapäivää. Iskun tekijäksi ilmoittautui Al-Aksan marttyyrien prikaati. Asiasta kerrottiin puhelimitse uutistoimisto AFP:lle. Al-Aksan marttyyrien prikaatia on pidetty Jasser Arafatin Fatah-järjestön aseellisena siipenä.

Erään silminnäkijän mukaan huoltoaseman työntekijät ottivat havaitsemansa hyökkääjän kiinni ja huusivat sotilaita apuun ampumaan hänet. Sotilaiden ammuttua miestä he lähestyivät hänen ruumistaan, jolloin miehellä olleet räjähteet jostain syystä laukesivat. Israel syytti iskusta heti tapahtuman jälkeen palestiinalaishallintoa sanoen sen "kantavan raskaan vastuun" iskusta.

-Voimme katkerina todeta, ettei palestiinalaishallinto ole tehnyt mitään kitkeäkseen terrorismin. Terroristijärjestöt ovat iskeneet jälleen, yrittäen tappaa mahdollisimman monta ja sabotoida näin Yhdysvaltain diplomaattiset toimet, sanoi hallituksen tiedottaja Avi Pazner.

Arielin juutalaissiirtokunta on suurin Länsirannan pohjoisosassa. Se sijaitsee Nablusin ja Ramallahin kaupunkien puolivälissä, 25 kilometriä Tel Avivista itään.

Viime maanantaina 14 ihmistä sai surmansa, kun itsemurhaiskijät törmäsivät räjähteillä lastatulla henkilöautolla bussiin Pohjois-Israelissa.

(STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.