Mainos

Länsimeijereistä päätös perjantaina

Turkulaisen Maito-auran hallintoneuvosto päättää perjantaina, irtautuuko meijeri valiosta. Jos myös tamperelainen Maito-Pirkka itsenäistyy, Valio menettää lähes miljardin liikevaihdostaan. Irtautumisen on ennustettu aiheuttavan maitosodan Turkuun ja Tampereelle.

Valio on viimeisen kolmen vuoden aikana sulkenut lähes puolet tuotantolaitoksistaan. Osa meijereistä on halunnut säilyttää oman jalostuksensa ja irtautunut yhtiöstä. Syynä on ollut myös nestemaidosta saatu hyvä kate.

Maito-Aura ja Maito-Pirkka ovat jahkanneet koko kevään irtautuako vai ei Valiosta. Nyt Valio on tullut vastaan uusilla vuokratarjouksillaan ja meijerit empivät.

Perjantaina kokoontuva Maito-Auran hallintoneuvosto tekee joka tapauksessa päätöksen suuntaan tai toiseen. Maito-Pirkka on vahvasti irtaantumisen kannalla.

Länsimeijereiden lähtö tietäisi Valiolle miljardin katoa liikevaihdosta. Syntyvästä kilpailusta on ennustettu kuluttajalle olevan hyötyä tuottajan kustannuksella. Tosin maitoa on käytetty tarjoustuotteena jo pitkään.
(MTV3/Markku Sandell)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.