Mainos

Saksalaiskuvaaja ammuttiin Afganistanissa, kollega haavoittui

Afganistanissa on ammuttu kuoliaaksi saksalainen naistoimittaja. Myös toinen toimittajanainen on haavoittunut vakavasti.

Surmansa saanut on tunnustettu saksalainen sotavalokuvaaja Anja Niedringhaus, 48, ja haavoittunut on kanadalainen toimittaja Kathy Gannon, 60. Kumpikin on ollut amerikkalaisen uutistoimisto AP:n palveluksessa.

Veriteko tapahtui Itä-Afganistanissa Khostissa lähellä Pakistanin rajaa. Toimittajakaksikko oli liikkeellä yhdessä vaalivirkailijoiden kanssa.

Tuoreimpien tietojen mukaan ampuja oli afganistanilainen poliisipäällikkö. AP:n mukaan poliisi avasi tulen, kun naiset istuivat autossa. Miehen kerrotaan huutaneen Allahu Akbar - Jumala on suuri. Tekonsa jälkeen hän antautui muille poliiseille ja hänet pidätettiin.

Afganistanissa pidetään viikonvaihteessa presidentinvaalit. Taleban on uhannut järjestää niiden vuoksi terrori-iskuja.

Vajaa kuukausi sitten Afganistanissa surmattiin arvostettu ruotsalainen toimittaja Nils Horner. Hänet ammuttiin kuoliaaksi Kabulissa.

Maaliskuussa Kabulissa sai terrori-iskussa surmansa tunnettu afganistanilainen toimittaja Sardar Ahmad. Hotelliin hyökänneet aseistautuneet miehet surmasivat myös Ahmadin vaimon ja kaksi pariskunnan lasta. Samassa hyökkäyksessä kuoli viisi muuta ihmistä, joukossa neljä ulkomaalaista.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.