Mainos

Länsimaat lievensivät Jugoslavian vastaisia pakotteita

Kansainvälinen yhteysryhmä päätti tänään lieventää Jugoslavian vastaisia talouspakotteita sen jälkeen kun presidentti Slobodan Milosevic aloitti albaanien kanssa neuvottelut Kosovon kriisin ratkaisemiseksi. Britannian ulkoministeriön antaman lausunnon mukaan yhteysryhmä ei aio panna toimeen Jugoslaviaan kohdistuvaa investointikieltoa, josta päätettiin aiemmin tässä kuussa.

Yhteysryhmä piti kokouksen lauantaina Birminghamissa johtavien teollisuusmaiden ja Venäjän G8-ryhmän huippukokouksen yhteydessä. Yhteysryhmään kuuluvat maat ilmaisivat tyytyväisyytensä Milosevicin ja Kosovon albaanijohtajan Ibrahim Rugovan perjantaiseen tapaamiseen ja päätökseen aloittaa neuvottelut Kosovon tilanteesta, Britannian ulkoministeriön lausunnossa sanottiin. Milosevic ja Rugova sopivat, että osapuolten väliset neuvottelut aloitetaan tämän viikon lopulla.

Yhteysryhmä kertoi myös harkitsevansa myöhemmin tässä kuussa, pidetäänkö päätös jäädyttää Jugoslavian ulkomailla olevat varat vielä voimassa. Yhteysryhmään kuuluvat Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Saksa, Italia ja Venäjä, joista Venäjä ei ole kuitenkaan yhtynyt pakotteisiin. Kosovon albaanien edustaja sanoi tänään, että yhteysryhmän päätös lieventää pakotteita on lyhytnäköinen ja heikentää mahdollisuuksia käydä neuvotteluja Serbian kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.