Mainos

Länsi vaatii al-Assadin eroa

Yhdysvallat ja EU vaativat Syyrian presidentin Bashar al-Assadin eroa.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama toteaa, että presidentti al-Assadin on aika väistyä. Valkoinen talo kertoo Yhdysvaltojen myös ottavan käyttöönsä uusia sanktioita Syyrian verenvuodatuksen lopettamiseksi.Yhdysvallat jäädyttää loputkin Syyrian hallinnon varat, jotka ovat Yhdysvaltain oikeustoimien tavoitettavissa. Myös amerikkalaisten investoinnit Syyriaan kielletään.

– Syyrian tulevaisuuden tulee olla Syyrian kansan päätettävissä, mutta presidentti al-Assad seisoo sen tiellä, Obama sanoo.

Myös EU vaatii al-Assadin eroa ja suunnittelee lisäsanktioita Syyrian hallinnolle. EU:n ulkoministeri Catherine Ashton toteaa Syyrian hallinnon jättäneen huomiotta EU:n toistuvat vaatimukset väkivallan lopettamisesta. Ashtonin mukaan al-Assadin on erottava, sillä hän on menettänyt oikeutuksensa Syyrian kansan silmissä.

YK:n turvallisuusneuvoston oli määrä käsitellä myöhään torstaina Syyrian tilannetta. YK:n ihmisoikeusneuvosto haluaa, että Syyria joutuu oikeudessa vastaamaan syytöksiin rikoksista ihmisyyttä vastaan.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.