Mainos

Länsi-Uudenmaan pelastusjohtajaksi Ihamäki

Pelastuslaitoksen palohenkilöstö oli jo ennakolta hyvin voimakkaasti vastustanut Hätäkeskuksen entisen johtajan Landstedtin valintaa.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtajaksi on valittu Espoon aluepalopäällikkö Veli-Pekka Ihamäki. Hänet valittiin virkaan ohi Hätäkeskuslaitoksen entisen johtajan Jyrki Landstedtin, joka oli asetettu ehdokkaista ykkössijalle.

Valinnan teki Länsi-Uudenmaan pelastuslautakunta äänin 7-3 Espoossa.

Pelastuslautakunnan puheenjohtaja Kirsti Karlsson arvioi kokouksen jälkeen, että ehdokkaiden kakkossijalle asetetun Ihamäen valintaan vaikutti paljon se, että pelastuslaitoksen palohenkilöstö oli jo ennakolta hyvin voimakkaasti vastustanut Landstedtin valintaa.

- Valintaan vaikutti myös se, että Landstedt oli joutunut lähtemään lokakuussa Hätäkeskuslaitoksen johtajan paikalta, Karlsson pohti.

Landstedt lähti virkavapaalle Hätäkeskuslaitoksesta lokakuussa sen jälkeen kun hätäkeskusten ongelmista oli käyty kiivasta keskustelua julkisuudessa. Sisäministeriö päätti tuolloin uudistaa laitoksen ohjausta ja johtoa. Landstedt siirtyi Länsi-Suomen lääninhallituksen pelastusosaston pelastusylitarkastajaksi.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtajan virka tuli avoimeksi, koska nykyinen johtaja Heikki Paajanen jää eläkkeelle helmikuun alussa. Virkaan haki kaikkiaan kuusi pätevää henkilöä.

- Odotan hyvillä mielin uusia haasteita. Avainsanana on yhteistyö, sillä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella on 15 kuntaa, kertoi Ihamäki valinnan jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.