Mainos

Länsi-Suomen keskustoissa ja uimarannoilla ruuhkaa

Länsi-Suomen isoissa kaupungeissa vapunvietto sujui melko rauhallisesti ja muistutti tavanomaista viikonloppua. Väkivallalta ei kuitenkaan täysin vältytty.

Suurten kaupunkien keskustoihin kerääntyi aattona ja vapunpäivänä runsaasti väkeä vapputilaisuuksiin.

harvinaisen lämpimän sään myötä nuorisoa kokoontui myös uimarannoille. Tampereen Pyynikin hiekkarannalla oli poliisin arvion mukaan aattoiltana koolla noin 1500 nuorta. Turussa nuorisoa kokoontui Kupittaan puistoon. Siellä tapahtui myös ulkomaalaisperäisten nuorisoryhmien välistä nujakointia. Porissa nuorten kokoontumispaikkana oli Kirjurinluoto, jossa sattui useita pahoinpitelyitä.

Poliiseilla oli runsaasti työtä järjestyksenpidossa. Tampereella poliisilaitokselta arvioitiin, että poliisitehtävien määrä oli vappuna noin puolitoistakertainen tavalliseen viikonloppuun verrattuna. Turun poliisi laski, että aattoiltapäivästä alkaneeseen 18 tunnin ruuhkahuippuun osui sama määrä tehtäviä kuin normaalina viikonvaihteena.

Väkivalta varjosti juhlintaa

Monin paikoin juhlinnan lieveilmiöitä olivat tappelunnujakat, pahoinpitelyt ja perheväkivalta. Poliisin haaviin jäi myös paljon rattijuoppoja.

Janakkalassa ammuttiin aattoiltana 52-vuotiasta miestä yksityisasunnossa. Uhri sai vakavia vammoja. Poliisi on pidättänyt 59-vuotiaan miehen ampumisesta epäiltynä.

Porissa tapahtui vapunpäivän vastaisena yönä useita puukotuksia. Noin kello 00.40 puukotettiin kahta poikaa Porin Etelärannassa. 15- ja 17 -vuotiaat pojat vietiin hoitoon sairaalaan. Puukottaja oli nuori mies, joka poistui paikalta. Hän liikkui neljän hengen seurueessa, jossa oli kaksi tyttöä ja toinen poika. Noin kello 02.30 puukotettiin kadulla kävellyttä miestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.