Mainos

Länsi-Savo: Mies jätti koirat viikoksi ulkotarhaan – lähti itse ulkomaanmatkalle

Mäntyharjulla asuva mies jätti koiransa viikon mittaisen ulkomaanmatkansa ajaksi ulkotarhaan ilman päivittäistä huolenpitoa. Etelä-Suomen käräjäoikeus määräsi miehelle 200 euron sakkorangaistuksen eläinsuojelurikkomuksesta, kertoo Länsi-Savo.

Viime vuoden huhtikuussa viikon mittaiselle ulkomaanmatkalle lähtenyt mies ei Länsi-Savon tietojen mukaan hankkinut koirilleen hoitajaa, vaan jätti koirat ulkotarhaukseen, jonne hän oli varannut kuivamuonaa kahden viikon edestä sekä vettä astioihin yhteensä 15 litraa.

Julkaisun tietojen mukaan mies oli perustellut toimintaansa sillä, että koirat ovat metsästyskoiria, joiden kanssa lenkillä käydään pari kolme kertaa viikossa. Muun ajan koirat viihtyvät tarhassa. Miehen mukaan koirat lepäävät keväisin akkuja ladaten.

Eläinsuojeluasetukseen on kirjattu säädös eläinten hyvinvoinnin seurannasta, jonka mukaan eläimen kunto ja terveydentila sekä hyvinvointi tarkastettava vähintään kerran päivässä ja tarvittaessa useamminkin.

Samassa asetuksessa eläinten ruokintaa koskevassa säädöksessä mainitaan, että ruokinnassa on otettava huomioon kunkin eläimen tarpeet ja varmistettava, että jokainen eläin saa ravintoa riittävästi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Länsi-Savo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.