Mainos

Länsi-Eurooppa voimakkaan lumimyräkän kourissa

Laajat lumisateet haittaavat liikennettä tänään eri puolilla Länsi-Eurooppaa. Britanniassa lumipyry on lamauttanut tieliikenteen, minkä lisäksi useita lentokenttiä ja kouluja ympäri maata on jouduttu sulkemaan.

Lontoo onkin kokenut nyt pahimman lumimyrskyn 18 vuoteen. Heathrow`n lenttokenttä sulki lumen vuoksi toisen kiitoratansa ja ilmoitti yli 650 lennon peruuntuneen. Myös muilla Lontoon lentokentillä Gatwickissa, Lutonissa ja Stanstedissa on peruttu lukuisia lentoja.

Finnair joutui perumaan aamun ja iltapäivän lennot Heathrow`lle ja sieltä Helsinkiin.

Heathrow`n lentokentällä tapahtui päivällä pieni vaaratilanne, kun Kyprokselta saapunut Airbus 330 liukui pois rullaustieltä. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut eikä koneelle tapahtunut vahinkoa.

Sankka lumentulo on vaikeuttanut myös Britannian tieliikennettä; useat onnettomuudet ovat tukkineet moottoritiet, ja kaikki bussivuorot sekä lähes kaikki metrovuorot on peruutettu. Pahiten lumisade vaikeuttaa liikennettä Suur-Lontoon alueella, missä liikennettä on eniten.

Meteorologien mukaan huono sää vallitsee Englannissa, Walesissa ja paikoin Itä-Skotlannissa. Iltaan asti Kaakkois-Englantiin ennustetaan noin 30 senttimetriä lunta ja Koillis-Englantiin vieläkin enemmän, jopa 50 senttimetriä. Pääministeri Gordon Brown lupasi päivällä pitämässään lehdistötilaisuudessa, että liikennekaaos pyritään selvittämään niin ripeästi kuin mahdollista.

- Teemme kaikkemme, jotta palvelut, tiet, rataliikenne ja lentokentät avautuvat mahdollisimman nopeasti. Seuraamme tilannetta koko ajan, Brown lohdutteli.

Luonnonilmiö ei kuitenkaan harmittanut kaikkia saarivaltiossa. Etenkin koululaiset ovat nauttineet täysillä ylimääräisestä vapaapäivästään. Lapset ja lasenmieliset pukeutuivat lämpimästi ja suunnistivat puistoihin piehtaroimaan lumessa. Primrose Hillin hienostoalueella asukkaat kaivoivat kelkat ja liukurit esille mäenlaskua varten. Osa nautti mieluummin lumisodan jännityksestä.

Meteorologien mukaan yhtä laajoja lumisateita on Britanniassa saatu viimeksi 1990-luvun alussa. Kuluva talvi on ollut maassa kylmin 12 vuoteen.

Lentoja peruttu myös Ranskassa

Sama lumisaderintama on pöllyttänyt Ranskaa ja Espanjaa eilisillasta alkaen. Viranomaiset ovat kehottaneet lentoyhtiöitä karsimaan aamulentojensa määrää Pariisin Charles de Gaullen lentokentältä.

Finnairin lennot Pariisiin olivat pahimmillaan myöhässä yli kolme tuntia. Milanon kone puolestaan joutui laskeutumaan Veronaan, ja matkustajat jatkoivat matkaa bussilla.

Lue myös:

(MTV3-AP-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.