Mainos

Lännen Tehtaiden etanolihankkeelle tukea vain viidennes haetusta

Odotettua pienempi tuki siirtää etanolitehdashankkeen investointipäätöstä, mutta ei hyllytä sitä.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on myöntänyt Lännen Tehtaiden etanolitehdashankkeelle investointitukea miljoona euroa. Tukea oli haettu viisi miljoonaa. Odotettua pienempi tuki siirtää investointipäätöstä, mutta ei hyllytä sitä, sanoo hanketta johtava Suomen Rehun toimitusjohtaja Erkki Lepistö.

- Kaikkien investointien on perustuttava itse investoinnin kannattavuuteen, eikä siihen saatavaan tukeen, Lepistö toteaa.

Lepistö myöntää kuitenkin, että jos tukea olisi tullut enemmän, investointipäätöksen teko olisi ollut helpompaa. Hän lupaa päätöstä ensi kesään mennessä.

Myös Altia on päättänyt aloittaa bensiinin raaka-aineeksi tarkoitetun etanolin valmistuksen. Sitä varten se laajentaa Pohjanmaalla Koskenkorvalla sijaitsevaa tehdastaan. Altian hanke herättää Lepistössä ristiriitaisia tunteita.

- Toisaalta rohkaisee, että muutkin uskoo etanoliin. Se kyllä mietityttää, miten raaka-ainetta on jatkossa saatavilla, sanoo Lepistö.

Kummankin on tarkoitus käyttää ohraa.

Lännen Tehtaiden suunnittelema tehdas tarvitsisi vuosittain 250 tonnia ohraa. Sen tuottamiseen tarvitaan yli 60 000 hehtaaria peltoa. Tehdas tuottaisi etanolia 83 miljoonaa litraa.

Tehdas sijoitetaan Säkylään tai Loimaalle. Paikasta päätetään vasta varsinaisen investointipäätöksen jälkeen. Tehdas työllistää alkuvaiheessa nelisenkymmentä henkilöä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tehtaan oli määrä valmistua vuonna 2008.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.