Mainos

Lännen tehtaat ostaa Avenan

Avena-konserni siirtyy pääosin Lännen Tehtaiden omistukseen. Kauppa-ja teollisuusministeriö ja Lännen Tehtaat ovat päässeet yhteisymmärrykseen aiesopimuksesta, kertoo toimitusjohtaja Erkki Lepistö. Hallitus hyväksyi osaltaan sopimuksen aamulla.

Avena on tällä hetkellä kokonaan valtion omistuksessa. Järjestelyn kauppahinnaksi on alustavasti määritetty 47,0 miljoonaa euroa. Tavoitteena on toimitusjohtaja Lepistön mukaan siirtää Avena kokonaan Lännen Tehtaille lukuun ottamatta Avena Siiloja, joissa omistusosuudeksi tulee 35 prosenttia. Avena Siiloihin jää järjestelyn yhteydessä myös yhtiön Avena Oats Ingredients -yksikkö ja 11 miljoonan euron nettovelat. Koko konsernin korolliset nettovelat ovat noin 46,0 miljoonaa euroa.

Lännen Tehtaiden ja kauppa- ja teollisuusministeriön tavoitteena on päästä sopimukseen kaupasta toukokuun loppuun mennessä. Avenan ostaminen liittyy Lepistön mukaan Lännen Tehtaiden strategiaan keskittyä jatkossa aiempaa selkeämmin kotimaiseen elintarviketalouteen liittyviin toimintoihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.