Mainos

Lännen ruoka-apu auttaa Venäjän eläkepulmiin?

Venäjälle alkaa lähiviikkoina virrata massiivista ruoka-apua Euroopan Unionista. Ruoan myynnistä saatavilla varoilla on tarkoitus paikata ammottavaa aukkoa Venäjän eläkekassassa.

Rahojen pelätään kuitenkin päätyvän hämärämiesten käsiin. Itse ruoka-avustakin Venäjällä ollaan montaa mieltä. Arkangelin alueella asuu puolisentoista miljoonaa ihmistä. Heistä 8 000 on akuutissa hädässä. Kuitenkin ruokaa tuodaan Venäjälle miljardien markkojen edestä ja määrät ovat valtavia. Muun muassa pelkkää vehnää tulee Euroopan Unionin alueelta miljoona tonnia.

Venäjän akuutein ongelma on se, että ruokaa on, mutta ei rahaa. Suuri joukko venäläisistä asukkaista onkin siirtynyt luontaistalouteen. Suoraa ruoka-apua Venäjällä varmasti tarvitaan, mutta sen on pelätty entisestään kurjistavan maan ruoantuotantoa. Siksi valtaosa tuotteista myydään kauppojen kautta ja vain kymmenisen prosenttia annetaan suorana apuna. Ruoka-avun kaupallinen tuotto pitäisi mennä Moskovaan eläkerahastoon. Mutta tämä kestää kauan ja eläkerahat loppuvat kesään mennessä. Eikä kukaan ole vakuuttunut, että rahat löytävät tiensä hämärämiesten keplottelusta eläkeläisten taskuihin.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.