Mainos

Lännen pelastusapu saapui Barentsinmerelle

Brittiläiset ja norjalaiset pelastusalukset aloittavat ydinsukellusvene Kurskin miehistön pelastamisyrityksen varhain aamulla.

Sukellusveneen miehistön ei uskota olevan enää elossa

Britannian ja Norjan alukset saapuivat Barentsinmerelle illalla. Ensimmäinen yritys päästä sisälle Kurskiin alkaa aamulla. Britannia ja Norja toivat mukanaan minisukellusveneen, jonka paineenkestävä kuori kiinnitetään Kurskin pelastusluukun päälle. Veden pumppauksen ja paineen tasauksen jälkeen pelastusluukut avataan ja mahdollisia eloonjääneitä voidaan sen jälkeen siirtää ylös.

Venäjän laivaston vara-amiraali Mihail Motsak ei usko Kurskissa olevan eloonjääneitä. Motsakin mukaan sukellusveneen etuosassa olleet kuolivat melko varmasti heti turman sattuessa. Hän arveli myös, että sukellusveneeseen alkoi tulvia vettä heti onnettomuuden jälkeen.

-Olemme jo ylittäneet sen kriittisen rajan, jonka olemme arvelleet miehistön selviytymisellä olevan, Motsak sanoi. Hän jatkoi, että pelastusyrityksiä ei lopeteta, vaikka toivoa eloonjääneiden löytämisestä ei juuri enää ole. Vara-amiraalin mukaan kyseessä on pahin Venäjän sukellusveneitä koskaan kohdannut onnettomuus.

-Emme ole saaneet mitään yhteyttä sukellusveneeseen. Todennäköisesti joudumme myöntämään, että pahimmat pelkomme ovat käyneet toteen, Motsak muotoili. Motsakin mukaan sukellusveneestä ei ole kuulunut ääniä sitten maanantain. Tuolloin kuultu sukellusveneen rungon hakkaaminen kertoi vara-amiraalin mukaan siitä, että vettä pääsi vuotamaan sukellusveneen peräosaan, jolloin happi väheni ja ilmapaine nousi.

Venäjän hallitus on valmistellut Kurskin miehistön omaisia kohtaamaan mahdollisesti tulossa olevan suruviestin. Hallitus otti yhteyttä miehistön omaisiin ja kertoi että eloonjäämisen mahdollisuudet ovat hyvin pienet, koska onnettomuuden aiheuttaman ilmanpaineen alaisena aluksessa ei voi selvitä viikkoa.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.