Lännen Media: Ruotsalaispoliitikoilta kannatusta Suomen sotilaalliselle tukemiselle

Moni ruotsalaispoliitikko kannattaa Suomen sotilaallista tukemista tarvittaessa, selviää 12 maakuntalehden Lännen Median kyselystä.

Vastaajista selvä enemmistö on sitä mieltä, että Ruotsin pitää antaa voimakasta poliittista tukea ja sotilaallista apua, jos Suomi joutuu tai uhkaa joutua sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi. Oletuksena kyselyssä oli, että maat eivät ole keskenään puolustusliitossa.

Kyselyyn vastasi 52 kansanedustajaa ja 5 europarlamentaarikkoa. Ruotsissa valtiopäivillä on kaikkiaan 349 kansanedustajaa.

Myös Ruotsin parlamentin puolustusvaliokunnan johtaja Allan Widman arvioi Lännen Medialle, että Ruotsi antaisi Suomelle aseellista apua sotatilanteessa.

– Meillä on solidaarisuuslauseke, joka velvoittaa avunantoon, jos jotain vakavaa sattuisi jossain EU-maassa tai Pohjoismaassa. Se on tarpeeksi hyvä syy, että Ruotsi voisi antaa apua myös virallista tietä, jos jotain niin vakavaa sattuisi, sanoo Folkpartiet-puoluetta edustava Widman Lännen Medialle.

Hän pitää nykyistä ja entisestään syventyvää sotilasyhteistyötä maita velvoittavana kaikissa aseellisissa konflikteissa.

– Emme voi puhua puolustusyhteistyöstä, jos sen edellytetään päättyvän aseellisen konfliktin sattuessa.

KORJAUS: Juttua täsmennetty 15.4. klo 12.18. Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, ruotsalaispoliitikot olisivat valmiita antamaan sekä voimakasta poliittista että sotilaallista apua. Aiemmin muotoilu oli "poliittista tukea tai sotilaallista apua".

Lue myös:

    Uusimmat