Mainos

Lankia patistaa puheenjohtajaehdokkaita ilmoittautumaan

Keskustan puheenjohtajuus on ollut auki jo melkein kuukauden ja pääministeri Matti Vanhasen halukkuutta tehtävään on arvuuteltu laajasti. Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia toivoo, että Vanhanen tai kuka tahansa muu puheenjohtajuudesta kiinnostunut kertoisi haluistaan mahdollisimman pian julkisesti. Lankia ei ole itse harkinnut puheenjohtajaksi pyrkimistä.

-Minulla on tarpeeksi tehtävää muutenkin, hän sanoi uutistoimisto STT:lle.

-Anneli Jäätteenmäki on ilmoittanut jättävänsä tehtävän, ja nyt on ehdokkaiden esiin nousemisen aika. Syksyyn on kuitenkin lyhyt aika, Lankia toteaa.

Lankia ei usko, että SDP:n malli, jossa puolueen puheenjohtaja ei ole istuvan hallituksen jäsen, olisi erityisen tavoittelun arvoinen.

-On siitä enemmän etua, että puheenjohtaja on hallituksessa. Se on tietysti jokaisen puolueen oma asia. Keskustan tapauksessa olisi etua siitä, että puolueen johto on korkeasti edustettuna hallituksessa, Lankia arvioi.

Osa keskustalaisista toivoo Jäätteenmäen palaavan puolueen puheenjohtajan tehtävään, jos käy ilmi, että hän ei ole syyllistynyt yllytykseen. Lankian mielestä Jäätteenmäen paluulla spekulointi on "kerta kaikkiaan turhaa ja tyhmää".

-Jos hän haluaa jatkaa, niin hänenkin pitää ilmoittautua ja perutaan koko puoluekokous, Lankia kuittaa.

Keskustan ylimääräinen puoluekokous pidetään 4. lokakuuta. Uuden puheenjohtajan lisäksi puoluekokouksessa äänestetään Hannu Takkulan jatkosta varapuheenjohtajana. Markku Laukkanen on jo ilmoittautunut Takkulan haastajaksi. Puoluekokous valitsee myös seuraajan nykyiselle varapuheenjohtajalle, pääministeri Matti Vanhaselle, jos hänet valitaan puheenjohtajaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.