Mainos

Lankapuhelinten numeroista siirrettäviä

Viestintävirasto panee lankapuhelinoperaattorit kilpailemaan uudella määräyksellä. Viestintävirasto on määrännyt myös lankapuhelinnumerot siirrettäviksi kahden vuoden kuluessa.

Kilpailu on kiristymässä myös lankapuhelinoperaattoreiden välillä.

Viestintävirasto on määrännyt lankapuhelinnumerot siirrettäviksi kännykkänumerojen tapaan. Teleyrityksen vaihto ei enää siis jatkossa edellytä numeron vaihtamista kiinteässäkään puhelinverkossa.

Matkapuhelinnumeroita on voinut siirtää viime kesästä asti. Tämä on lisännyt merkittävästi kilpailua ja alentanut hintoja. Lankapuhelinten osalta uudistuksen hyödyttävän etenkin yrityksiä, arvioi Viestintäviraston johtaja Tapani Rantanen.

- Yrityksille tämä merkitsee erittäin paljon, koska yrityksille on jo olemassa kilpailevia paikallisverkkoja. Jatkossa yritys voi vaihtaa operaattoria vaihtamatta puhelinnumeroa, mikä on erittäin tärkeää yrityksille. Kuluttajalle ei ehkä niin nopeasti tule mahdollisuuksia verkon vaihtoon, mutta uskoakseni ajan myöten kuluttajallekin avautuu mahdollisuus kilpailuttaa ja saada myöskin parempia tarjouksia paikallisverkossa, Rantanen sanoo.

Kaikkien lankanumeroiden on oltava siirrettävissä viimeistään kahden vuoden kuluttua - yritysnumeroiden jo vuoden kuluttua. Tarkoituksena on lisätä teleyritysten kilpailua asiakkaista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.