Mainos

Lankapuhelintaloudet pian vähemmistössä?

Matkapuhelimet ovat kirimässä kiinteiden puhelimien ohi kodeissa. Liikenneministeriön mukaan kesäkuusta lähtien matkapuhelin on ollut kotitalouksissa yleisempi kuin lankapuhelin. Suomalaiskodeista 78,5 prosentilla oli heinäkuussa kännykkä ja 75,8 prosentilla lankapuhelin.

Kännykkä korvalla

Molempia puhelimia oli 60 prosentilla talouksista. Noin joka viides suomalaistalous hoitaa puhelunsa pelkästään matkapuhelimella. Kokonaan ilman puhelinta on vajaat viisi prosenttia suomalaisista kodeista. Tilastokeskuksen selvityksen mukaan vielä vuonna 1990 kotitalouksista 94 prosentilla oli kiinteä puhelin. Liikenneministeriön mukaan yhä useammat hankkivat matkapuhelimen siksi, että ne ovat aiempaa edullisempia ja helppokäyttöisempiä, kuuluvuusalueet entistä kattavampia ja puhelujen hinnat ovat yhä kilpailukykyisempiä. Kännykän käyttäjä on hyvin tavoitettavissa ja sama puhelin toimii joustavasti silloinkin, kun elämäntilanteet muuttuvat.

Suomessa on asukaslukuun suhteutettuna eniten matkapuhelimia maailmassa. Kesäkuun lopussa Suomessa oli noin 3,15 miljoonaa matkapuhelinliittymää. Väestömäärään suhteutettuna kiinteiden liittymien määrä ei ole juurikaan vähentynyt, sillä yksi ISDN-liittymä vastaa laskennallisesti kahta perinteistä lankaliittymää. ISDN-liittymien osuus on kasvanut lisääntyneen Internetin kotikäytön vuoksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.