Mainos

Langattomat lähiverkot yleistyvät Suomessa

Langattomat verkkoyhteydet lisääntyvät Suomessa nopeasti kannettavien tietokoneiden myynnin kasvun myötä. Suomi kurookin nyt umpeen Keski-Euroopan maiden etumatkaa langattomien verkkopalvelujen käytössä, sillä myös yhä useammat kahvilat ja hotellit tarjoavat asiakkailleen ilmaisen langattoman yhteyden.

Langattoman verkon yleistymiseen Suomen kahviloissa ja hotelleissa uskoo myös irlantilainen Free Hotspot.com. Firma käy parhaillaan neuvotteluja yrittäjien kanssa yli kymmenellä paikkakunnalla ja lupaa, että ensimmäiset sen toimittamat wlan-pisteet aloittavat toimintansa jo ensi kuun puolivälissä.

- Toisin kuin muut langattomien verkkojen tarjoajat, emme ota maksua palvelusta. Me itse asiassa maksamme wlan-pisteiden tarjoajille kuukausittaista komissiota mainoksista, joita on myyty verkkopalveluun, markkinointijohtaja Joe Brunoli kertoo.

Suomalaisoperaattorin edustaja suhtautuu suunnitelmiin epäillen.

- Jotta näitä langattomia lähiverkkoja olisi riittävästi, niin että käyttäjän olisi niitä helppo löytää, Suomessa pitää olla noin 10 000 langatonta lähiverkkopistettä Elisan tuotejohtaja Panu Lehti arvioi.

Asiantuntija uskoo, että suurimmat mullistukset langattoman verkon kehityksessä koetaan lähiaikoina kotien seinien sisällä.

- Pelikonsoleissa alkaa olla langatonta lähiverkkoa ja kotistereoissa alkaa olla langatonta lähiverkkoa. Ja kokonaisuudessaan uusia langattomia verkkoja käyttäviä päätelaitteita tulee koko ajan, Lehti listaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.